Vi var prefekta - men vad hände med oss?

Vad händer med oss? Med Vi?
Jag förstår verkligen inte vad jag har gjort som är så jävla fel... bara för att jag inte vill ha lika mkt 6 som dig..
Är det därför du är såhär mot mig?
Om det inte är det så vad e det?

Hur kan du ens säga Helst av allt vill jag att vi känner lika mkt för varandra,men man kan ju inte få allt så jag nöjer mig med det vi har.

Du förstår inte hur mkt den där meningen krossade mitt hjärta.. det e som att du inte bryr dig.
Jag kan helt ärligt säga att jag inte har varit snäll vissa gånger och varit jävligt elak.. Men jag skulle aldrig säga såhär...ffs... jag älskar dig...Men vad hände med oss? Med det vi kallar förevigt?
jag vet inte vad jag ska skriva något mera.. jag känner mig bara så....tom..Stegrande häst

Dålig uppdatering jag vet.
Har haft rätt mycket att göra den här veckan dock så jag har en ursäkt att inte blogga någonting alls.
För er som inte redan vet det så har jag ridit Harmonie måndag tisdag, skrittarbete och lydnadsträning.
Hon var jätte duktig och lyssnade fint, red båda gångerna i stora ridhuset.

I onsdags hade jag min första "riktiga" lektion på vad e det nu..på ca 2 ½-3 år.. Sista året på gymnasiet, var vi ju typ inte ens där så det räknas inte, det var iaf lektion i Naturkunskap A.
Riktigt intressant faxtist, var mest historia om personer som Carl Von Linné,Florens Nightingale mf. Lektion var totalt på 45min, men där imellan hade vi 15mins rast. Rätt Soft. Nu på Onsdag är det labration som står på schemat, undrar om det är någon av alla de jag gjorde när jag gick på Jälla? as bra isf!

Efter det, mötte jag upp älsklings Marcus, och han följde med mig till stallet<3
så medans jag pysslade och for där,och bland annat red för Yvonne så satt han och pluggade så fint inne i polobaren:)
Lektionen för Yvonne gick iallafall super, och  Harmonie känndes nästan som en helt annan häst, hon var lugn och mjuk. Måste tänka mer på att inte  vara så stel och andas när jag rider. Slappna av osv, vet ju att jag sitter och spänner mig och då blir rätt "stum" i handen eftersom jag liksom " förbereder" mig för om hon skulle sticka iväg.

Iallafall så tränade jag på det i torsdags samma sak vilket gick bättre än förväntat, Harmonie var jättefin!
Igår när jag skulle rida sista dagen innan hennes vila lördag söndag, så gick vi ner till Sjövolten - då alla ridhus var stängda..Harmonie var ett monster. Det första hon gjorde var att sparka bakut..no big deal liksom, men när hon sedan ställde sig lodrätt upp och vinglade på bakbenen var inte direkt något som jag någonsin velat vara med om.

Jag blev sjukt jävla rädd! Inte själva grejjen att hon stegrade sig, eller att jag höll på att tappa balansen, men att hon ställde sig så högt så hon nästan gick över. När hon kom ner till marken igen så störtgrinade jag!
Jag vet as töntigt.. men jag har nog aldrig blivit så rädd genom alla de åren som ändå är typ..14 år jag har ridit. Då har jag ändå varit med om rätt mycket.

Iallafall så skrittade vi ett halft voltvarv när hon kom ner, liksom jag var tvungen att få henne att gå fram även om jag var as chockad.. Men men det är en unghäst och det var väl lite mitt fel att jag satt upp. Hon var ändå nervig innan jag gjorde det.. men alla gör vi väl misstag eller?

Bara att glömma och gå vidare. Jag vet ju att hon inte mena ngt illa mot mig.


Slut med hästsnack- Jag har varit duktig och gjort en inlämningsuppgift, den första i Samhällskunskapen. Duktiga lilla jag. Den andra ska vara inlämnad på fredag.. lika bra och börja nu?
Jag har också beställt Naturkunskap A boken, lär komma i dagarna i hope.

Nu ska jag och älsk se på Up =)

Goodnight!

                                                                                                    MULPUSS!

Varför?

Åh jag blir så jävla sur när det inte funkar med Harmonie.
Det känns nästan som att jag inte klarar av henne när hon är såhär- DVS att hon exploderar.
HUr mycket man än försöker bara få henne att gå fram så GÅR DET INTE!!

tex. Jag bad henne att gå rakt fram längs långsidan. Gör hon det? NEJ! Hon tvärnitar och jag försöker få henne att gå fram, vad gör hästkräket? JO HON STEGRAR OCH SPARKAR BAKUT! Får henne efter det att gå fram, utan någon press att jobba. Skrittar ett varv kommer till samma plats igen o vad gör hon, KASTAR SIG ÅT SIDAN, DVS gå i skänkelvikning fast hon kastar sig och är nära att dra omkull rakt in i sargen i världens jävla fart. Jävla tur att jag fick stopp på henne 1cm ifrån att mitt ben skulle krossats!

Jag menar det om hon skulle dragit in i sargen skulle jag ha flygit och krossat typ massa ben i min kropp och dessutom få henne över mig. Från och med IMORGON ska hon gå 1h i skritten INNAN RIDNING! Dessutom innan man sitter upp ska hon longeras eller släppas i ridhus, dvs så hon BLIR TRÖTT!  iof så hjälper det inte då när man sitter upp e hon lika dan igen.

20min och En chokladkaka senare känndes det mycket bättre.....

Jag älskar Harmonie överallt, och det vet alla, men jag blir så jävla trött på att rida rida rida när hon bara bråkar bråkar bråkar. Jag tappar lusten för hon är så jävla jobbig just nu. Men det är väl sådant man får ta när man har unghäst eller?

Men wtf e alla unghästar lika jobbiga som Harmonie är? :0 Min mami föreslog att vi skulle ta hjälp av någon som hjälper mig att få igång henne. Så man kan rida på henne. Men jag vill inte ha någon hjälp förstår hon inte det? Jag måste få klara av det här för att få upp mitt självförtroende, för jag vet innerst inne att jag kan få henne att sluta.
Jag vet att det finns otroligt många andra som rider sjukt mkt bättre än vad jag gör, men jag vet att jag kan klara av Harmonie på egen hand. För hon har inte bråkat på det här sättet på månader.
Det enda mamma säger är att jag inte klarar av henne, jag klarar inte av henne? Vad försöker hon göra? Trycka ner mig ännumer?

Om jag inte klarar det här själv kommer jag aldrig kunna få upp det självförtoende som jag vill ha, Nu verkar hon bara tycka att allt går för långsamt för hennes del.
Jag bryr mig inte om det tar lång tid att rida in henne - För att jag och Harmonie ska komma "närmare" varann och kunna lita på varann osv i alla lägen, måste vi ändå gå igenom de allra svåraste stunder tillsammans.

eller har jag helt fel nu?
borde jag skicka henne på inridning?
Tänk om det mamma säger är rätt att hon är för svår för mig? Då kommer jag aldrig kunna förlåta mig själv...
Varför kan hon inte bara stötta mig på det sättet en mamma ska göra och tro på att jag kan, vad jag kan klara bara hon tror på mig?

                                                    Det blir ingen Mulpuss ikväll, Jag e för sur!

                                                                   GOOD NIGHT FUCKERS!


Jag har tamefan världens bästa häst!

Då undrar ni säkert varför just hon är det?  - Jo för idag blev hon löshoppad för andra gången i sitt liv och första gången för 2 veckor sedan hoppade hon som en arab -dvs rakt upp o rakt ner!
Idag hoppade hon som hon inte gjort annat, hoppade av helt perfekt, fina språng,helt perfekt.
DET VAR EN SÅN SKILLNAD!!
Idag hoppade min lilla 4 åring 90CM! FATTAR NI? 90!!
trodde aldrig hon ens skulle ha en gnutta hopp talang, men idag hoppade hon utan att ens tveka!
Så sjukt duktig!!

Nästa gång måste mamma filma så vi kan se resultatet!
trodde inte det var sant asså, helt sjukt!

Nu ska jag se på film Go to White Castle som jag somnade ifrån igår kväll. Sen skjutsar älskling mig till Stallet för jag har Insläppet. Sen får vi se, ska väl mocka hage också om det inte blir för mörkt, isf tar jag det imorgon.

Agge kanske tar Harmonie imorgon för jag har Heeman,passar Zeb och har insläpp. Ska rida en sväng på Heeman och promenera med Zeb:) MYSDAG helt enkelt:):) Får hoppas på vackert väder!:D<3

                                                                                  Det var dagens uppdatering!

                     

                                                                                                 MULPUSS!!


Fredag 9Okt 2009

Det spöregnade hela natten så jag sov ytterst lite.
Jag var trött, vaknade kl 6 o fick panik - trodde jag försovit mig.
vilket jag som tur var inte hade.

Jag och Mamma åkte till stallet, hade utsläpp, allt gick super o hästarna var goa som vanligt.:)
Red Harmonie i stora ridhuset, skritt och trav i ca 45min,fick lite tips av Yvonne vilket hjälpte super, bara att hästen gick på som ett ånglok;)

Så red i stora med Yvonne o Caprina och Lotta o Zurito.
Nu ska jag lägga mig o se film med min älskling.
Harmonie ska löshoppas imorn, önska mig lycka till!:D


MULPUSS!

MiROi

Nu har mina papper från MiROi kommit.
Med lite informationsblad osv.
Hos MiROi ska jag läsa Samhällskunskap A på distans, och lämna in en inlämningsuppgift varannan vecka.
Fick iaf en inlämningsuppgift i den första kursen som är typ...4 dar? Orienteringskurs Stockholm.
OBSERVERA att jag fick det igår och skrev klart det igår, då det stod senast inlämnad fredag. jag trodde självklart att det var nu på fredag, altstå imorn, och när jag kollade lite närmare, och när jag skickat iväg det så ser jag att det står fredagen den 16, det e ffs nästa fredag!!! :o

Vad har jag gjort idag då? Jag och Marcus gick upp 9.halv 10, käkade frukost, jag drack en halv kopp te,
gjorde oss iordning, missade den bussen det var tänkt att vi skulle ta och fick ta nästa. men vad gjorde det?
Vi for in till KTH och älsklingen pluggade matte..vad gjorde jag då? Jo jag läste Kalle Anka, kladdade på tavlan, pratade i telefon och spelade spel på Facebook... haha mycket nytta jag gjorde då? NEJ!:P

När klockan närmade sig 3 packade vi ihop och promenerade ner till "Bullens" - Bullens Café och käkade pasta sallad, jag käkade en kycklingsallad och Marcus en ost och skinksallad. Det var mysigt, jag älskar min prins!<3

Sen åkte jag in till Centralen och mötte upp mamma, älsklingen gick på möte för KTHracing och verkar ha fullt upp för han svarar inte på telefonen. jag och mamma gjorde iaf sällskap hem och åkte o storhandlade på WILLYs,
Sen käkade vi, blomkålssoppa -mums- och sen drog vi iväg till stallet.
Harmonie var söt som vanligt och mamma stod och mös och borstade på skrutt medans jag mockade och gjorde mat. Hon får vila idag då hon har gått 3-4dar i sträck nu, imorgon ska vi träna, vi får se på och med vad:) Men på Lördag är det löshoppning för Ki igen, ska bli as kul! Agge ska med den här gången också.Såhär ser mitt schema ut för helgen:
Fredag: UTSLÄPP
            träna Harmonie
            hjälpa Yvonne och öppna upp hagen
            åka hem Ohämta utbetalningen
            åka ner till banken sätta in pengar på kontot
            betala räkningar.

Vet räkning: 1600kr
Marcus har betalat stallhyran så han ska ha: 2550 + 314( han betalade boken jag ska ha i Samhällskunskapen.)
Sen ska jag sätta in pengar på stallkontot: 1700kr minst
Strö: 1200kr ca
Busskort: 690kr

LÖRDAG: Harmonie ska löshoppas för Ki kl 09.00
                              INSLÄPP

SÖNDAG: Harmonie - får antingen stå/promenad/träning
               Heeman - Ska ridas, ut en sväng?:)
               Passar Zeb, så mockning o matning och en promenad.:)
                    INSLÄPP

Nästa vecka, så ska ja ner till Lernia på ngt infomöte som är obligatoriskt. woho...typ kl 4 på en fredag...
Skolan börjar den 19okt..

Nej,nu ska jag spela Café World på Facebook.
                                                                                  MULPUSS!SPECIELL DAG IDAG!<3<3

IDAG ÄR DET EN VÄLDIGT SPECIELL DAG!
KAN NI GISSA VARFÖR? - JO JAG OCH MARCUS HAR VARIT TILLSAMMANS I 6 MÅNADER IDAG!
asså shit... helt sjukt...hur kan det redan ha gått ett halvår?
Tiden går fort när man har roligt:)

Vad har jag gjort idag då?
Det blev inget speciellt då jag har utsläppet imorgon i stallet.
Tog Tuas då hon ska till Kiropraktorn, och skulle ha både morgon o insläpp imorgon.
Agge tog Harmonie idag hon var tydligen super pigg! :o
Så hon går nog gå i skritten innan jag rider imorgon:P

Betalat räkning idag också - eller marcus gjorde det för jag får inte mina pengar föränns på fredag.
jävla segt allt ska vara då!:S:S
Så nu har jag bara distriktvet. att betala som ska vara betalade på torsdag får ringa de imorn o säga att jag får pengar på fredag och betalar då.

Sen ska jag passa Zeb en dag i helgen, ska bli mys:) sötponnyn<3 promenera lite o så:) ska bli trevligt.

OCH Mami o jag har beställt grejjor till Harmonie från Börjes Tingsryd idag:D

* YLLETÄCKE DELUXE
7026 Ylletäcke Exklusive Svett ,stall - och transporttäcke tillverkat i 400 gr  100 % ull. Kan även användas som undertäcke. Kryssgjordar, svansrem och dubbla bogspännen. Ylletvätt: 30 grader.
Mörkbrun/ljusbrun/grå rutigt med brun/beige detaljer. stl.105-165 cm
I storlek 125, 338kr*RIDBYXA WCR RUTIG
Ridbyxa Domino WRC rutig helskodd
Rak modell, 1 ficka med dragkedja
Material:95% bomull 5 % spandex
Färg: Brun/beige ,Brun/ljblå ,Grön/vinröd
STORLEK 36, 200kr


de vi har beställt e de längst till vänster.:)

*SOMMARTÄCKE SHINY
7012 Sommartäcke Shiny
i polyester/bomull. Även perfekt som stall-, transport- och övergångstäcke . Kryssgjordar, dubbla bogspännen och svanrem ingår. Tvätt 40 grader. Grårutigt med gråa detaljer.
Stl: 85-105 cm
Stl: 115-165 cm,
BESTÄLLT I STORLEK 125, 149KR                                                                                                       MULPUSS!!!


en skritt tur i skogenIdag hade jag utsläpp, vilket jag hade igår också.
Det gick finnemang och alla hästarna var super snälla.
Harmonie fick stå inne och käka i lugn och ro.
Sedan slängde jag in henne i skritten i ca 5min, hon gick själv.
Sen tog Yvonne in Caprina i skritten o oj vilken skillnad det blev o vad hon slappnade av.
Todde jag aldrig hon skulle göra i skritten. :o

Hon gick där tills jag sopat stallgång och mockat till henne och gjort hennes mat o btt om.
dvs 30min ca. sen slängde vi på ridgrejjor såsom sadel, skydd,Ridtäcke och träns utan nosgrimma.
Vi följde med Caprina ut på en skritttur i skogen- runt polobanan ca 20-25min.
Harmonie skruttade en gång bara och det tog jag som ett busprång då hon hade öronen spikrakt fram.
Hon tuggade på bettet hela ridturen och gick fint när jag bad henne, vilket var i typ 1-2min i en kurva:P
Men hon gick fint och arbetade på bra. duktiga ponny!

Imorgon kanske det blir lite träning på utebanan?
vi får se hur hon känns iaf:)
annars blir det lite träning för hand eller liknande, och inte så lång tid.
Har Heeman imorgon också- gammelgubben<3
Tänkte väl ta en tur i skogen och ngn galopp i ridhuset beroende på hur han känns.

la ut 2st lunchpåsar och la in en ny spånbal till Harmonie, och snart måste vi väl dra ner på höet, när hon står helt på det hon börjar bli lite tjock igen;)<3


Nu bär det av hem till Marcus för en filmkväll<3


                                                             MULPUSS!


fredag 1oktober09

Idag fredag- Utsläpp i stallet, alla hästarna var supersnälla o goa<3
Harmonie fick ha 2 täcken på sig, hennes innetäcke har gått sönder..-_-
När vi slängde ut Kaprifol for Heeman genom det uppsatta trådstaketet mellan honom och Bobo,
Bobo for omkring o hoppade och sparka bakut och hade sig- Heeman käkade hans mat.
Vi fick fånga in Heeman och ta ut han därifrån, han fick stå i sin box:P
Jag slog en pling till Mira och hängde en lunchpåse utanför boxdörren...
Staketet var det ju bara att slänga - pinnarna som håller upp tråden var helt av.
Buskillen!<3

Men lite kul måste man väl få ha eller?

Nu väntar jag på att Marcus ska ringa mig så att jag kan ta mig härifrån!!! :(
Jag ska åka iväg till Harmonie sen och rida lite eller ja ngt sådant iaf! kanske blir en promenad i skogen?
Farsan är sur som vanligt så jag ska sticka iväg så fort jag kan!
                                                                                                           MULPUSS!

RSS 2.0